arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up bubble bubbles enlarge facebook heart home instagram linkedin loop2 menu twitter youtube Asuntomessut 2016 Seinäjoella: Inspiraationlähde | Leijonaa mä metsästän
Valikko

Asuntomessut 2016 Seinäjoella: Inspiraationlähde

(kuvat aukeavat isommiksi)

Huh, tarvoin Seinäjoen katuja lumipyryssä ja aikamoisessa hangessa. Ei tämä Tampereen tyttö osannut taas kotikulmille suunnatessa varautua lainkaan, mutta se ei haittaa. Kyllä luminen Seinäjoki on nimittäin kaunis!

Näistä valkoisista maisemista onkin hyvä hypätä vähän vähemmän lumisiin kuviin. Haluan nimittäin esitellä teille talon, joka toimi LKV vaisto -talon ulkopinnan inspiraationlähteenä. En tiedä, onko inspiraationlähde oikea termi, mutta sillä mennään. Idea nimittäin sai alkunsa kauhavalaisesta omakotitalosta.

antiikkitiili - omakotitalo - kauhava antiikkitiili - omakotitalo - kauhavaantiikkitiili - omakotitalo - kauhava - terassi

Kyseessä on noin sadan neliön omakotitalo, joka seisoo suojassa oman pikkuisen metsänsä keskellä. Tontilla ei ole lainkaan ruohonleikkurille töitä vaan liuskekivilaatoituksen vierestä voi suoraan poimia mustikoita. Aluksi tämä tuntui radikaalilta ratkaisulta. Jotenkin omaankin päähän on iskostunut nurmikon tarve. Loppujen lopuksi jos siellä nurmikolla tulee enemmän häärättyä leikkurin kanssa kuin vaikka futista pelaten, on suuri helpotus luopua siitä. Aurinkoa voi ottaa aurinkotuoleissa ja grillata voi mukavasti laatoituksellakin.

antiikkitiili - omakotitalo - kauhava

Tykkään normista poikkeavasta arkkitehtuurista ja tämä onkin ehkä suosikkiomakotitaloni. Onnekseni pääsin seuraamaan talon kehittymistä ideasta kodiksi asti. Talo on siis rakennettu alunperin minun ja vanhempieni yhdessä ideoiman suunnitelman pohjalta.  Pyörittelimme ajatuksia mustasta kuutiosta, joka olisi maksimissaan 100 neliötä. Teimme useita pohjakuvia. Yleensä isä ideoi paperille suttuversion ja minä tein siitä mittakaavassa pohjakuvan tietokoneella. Aika hauska prosessi – suosittelen kokeilemaan oman unelmatalon piirtämistä itse! Lopulta rakennusinsinööri viimeisteli suunnitelman ja lisäsi siihen omat ehdotuksensa. Äiti vastasi sisustuksesta. Ei tarvitse arvailla, mistä on peräisin oma innostukseni taloihin ja sisustamiseen.

Tontti sijaitsee aivan Kauhavan keskustan tuntumassa. Minähän olen itse varttunut Kauhavalla ja se kyllä näkyy vahvasti omassa luonteessa. Ulosanti on välillä liiankin suoraa tamperelaisten makuun. Ei se pohojalaisuus ihmisestä lähde, vaikka Tampereelle muuttaisikin. Talo on vähän samanhenkinen. Komia, mutta kotoisa. Rakastan sitä vaikutelmaa, kun tulee pihaan ja näkee liuskekivilaatoituksen, helmiäisharmaata puuta olevan autokatoksen sisuksen sekä mahtavana nousevan tumman talon. Iltaisin valaistus vielä korostaa talon jykevyyttä ja tiilin rouheaa pintaa korkeiden puiden keskellä.

kiinteistönvälitys_kauhava_seinäjoki_valkoinen_lattia_sisustus_olohuone_takka_modernimoderni vessamoderni sisustus makuuhuoneessa, valkoinen lattia

Kuitenkin sisään tullessa huomaa, että kyseessä on nimenomaan koti. Se ei ole kolkko tai valtava. Se on kotoisa ja suloinen. Sopivan kokoinen 109 neliön mustavalkoinen koti. Valkoinen lattia, tummat ovet ja selkeät linjat luovat hyvän pohjan sisustamiselle. Keskellä olohuonetta lämmittää musta takka. Muistan kuinka sitäkin mietittiin valkoinen vai musta, valkoinen vai musta. Onneksi valinta osui mustaan. Se luo aivan erilaisen tunnelman. Takkatuli ja ikkunoista näkyvä metsikkö. Ja silti tie on vieressä ja keskustaan on reilu kilometri. Talon paras puoli on kuitenkin vaalea sauna syvillä lauteilla. Puukius luo tunnelmaa yhdessä ikkunasta näkyvän vihreyden kanssa. Ei siihen muuta tarvita.

vaalea sauna - omakotitalo kauhavamoderni sisustus ja viihtyisä terassi

Paljon ylistystä, mutta aiheesta! Tästä talosta siis lähti ajatus LKV vaisto -talon tiiliverhoiluun, jota onkin messualueella jo ihailtu. LKV vaisto -talossa käytetään siis tuota samaista käsinlyötyä antiikkitiiltä harmaalla sävyllä. Se tuo taloon mukavan rouhean ja lämpöisen vaikutelman.

antiikkitiili - omakotitalo - kauhava antiikkitiili - omakotitalo - kauhavaantiikkitiili - omakotitalo - kauhava antiikkitiili - omakotitalo - kauhava

Taloissa käytetyn Weinerbergerin antiikkitiilin löydät täältä. Ja jos kiinnostuit itse Kauhavan talosta, se on myynnissä täällä.

 

Selina Kustula

 

#LKVvaistotalo #asuntomessut2016

Asuntomessut 2016 LKV vaisto -talo

Lue myös

Edellinen ja seuraava