arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up bubble bubbles enlarge facebook heart home instagram linkedin loop2 menu twitter youtube Työntäyteinen vappu | Leijonaa mä metsästän
Valikko

Työntäyteinen vappu

Vappu tuli kuin varkain. Kevät on ollut niin täynnä kaikenlaista, etten ollut ehtinyt ajatella koko vappua. Jotenkin automaattisesti päätimme sitten lähteä mökille. Onneksi!

Tavallisesti vappuuni on kuulunut erottamattomasti Tampereen vappuhulinat. Pakko kuitenkin myöntää, että nyt teki hyvää nauttia meri-ilmasta ja keskittyä fyysiseen työntekoon. Ei sen kummempaa ajattelua tai sosiaalisuutta.

mökki_piha_laituri_meri_vene_pori_2 mökki_piha_laituri_meri_vene_pori mökki_piha_laituri
Yllätin ihan itsenikin tehokkuudellani. Piha oli täyttynyt talven jäljiltä mitä kummallisimmalla roinalla. En ole vieläkään tottunut meren liikkeisiin. Hämmentävää löytää useiden metrien päästä rannasta lasipurkkeja, puolipalaneita polttopuita ja suuria kasoja kaislaa. Meri kuljettaa pihasta toiseen. Kaikkea en saanut kerättyä, mutta aika paljon kuitenkin. Vaihdettiin laituristakin muutamia lautoja.

mökki_piha_laituri_meri_vene_pori_3kuisti_maalaus_mökki_valkoinen_harmaa_koira kuisti_maalaus_mökki_valkoinen_harmaa

Tuvassa keskityttiin enemmän siivoamaan syksyn keittiöremppasotkuja. Sielläkin tekemistä piisaa. Vielä pitäisi yhtä seinää kuoria, leivinuunin pinta tasoittaa ja rapata sekä listoittaa koko tupa. Niin ja keittiöstä puuttuu vielä työtaso, liesi, uuni, hyllyt ja ovet. Eipä ole ainakaan tekemisen puutetta. Keittiöremppasotkujen lisäksi raivasin kuistin tyhjäksi kaikesta epämääräisestä roinasta ja imuroinkin sen vielä. Ensi kerralla luvassa lattian hionta ja maalaus, jos lämpötila sen sallii.

Tekisi kovasti mieli kehua, että juhannukseen mennessä tuvan remppahommat on tehty ja voidaan siirtyä saunan pariin. Jotenkin en kuitenkaan usko, että se innostus on aina ihan samoissa sfääreissä kuin nyt vappuna.

mökki_remontti

Mutta eipä sen väliä. Mökillä voi tehdä hommia juuri siihen tahtiin kuin tuntuu sopivalta. Välillä keskitytään urakkameiningillä hommiin ja sitten välillä taas  veneillään enemmän.

Mites teillä? Tuoko kevät mukanaan vapaa-ajan pikkuprojekteja?

Selina Kustula

mökki_piha_laituri_meri Sammal mökki_kuisti_sisustus_maalaus_kesä_valkoinen_harmaa_lattia mökki_remontti_laatat_leivinuuni

ps. Kaverit, kiinnostaisiko mökkitalkoot? ;)

Lue myös

Edellinen ja seuraava