arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up bubble bubbles enlarge facebook heart home instagram linkedin loop2 menu twitter youtube Asuntomessut 2016 Seinäjoella: Tiina Laasosen puuveistokset | Leijonaa mä metsästän
Valikko

Asuntomessut 2016 Seinäjoella: Tiina Laasosen puuveistokset

*Sisältöyhteistyö: LKV vaisto Oy & Tiina Laasonen

tiina_laasonen_varikkogalleria_taidelainaamo_seinajoki_puuveistos_taide

Puuveistoksia seinälle? Täytyy myöntää, etten ollut koskaan tullut ajatelleeksi sellaista. Halusin Asuntomessuille LKV vaisto -taloon paikallista taidetta seinille ja erilaisia teoksia läpi käydessä vastaan tuli portfolio täynnä upeita puuveistoksia. Se oli jotain odottamatonta ja ehdottomasti sitä, mitä suuret valkoiset seinät kaipasivat – lämpöä ja luontoa. Sovin välittömästi tapaamisen seinäjokelaisen kuvanveistäjän, Tiina Laasosen, työtiloihin.

tiina_laasonen_puuveistos_seinajoki_asuntomessut
kuvanveistäjä sculptor Tiina Laasonen (picture: tiinalaasonen.fi)

Tiinan teoksissa itseäni kiehtoi puun yhdistäminen taipuviin ja pehmeisiin muotoihin. Useammassa teoksessa näkyi tarkemmin katsottuna neulosmainen punos. Viime talvena olin niin innostunut villasukkien neulomisesta, että tunnistin muodon välittömästi. Neulosmainen muoto kovalla puulla toteutettuna luo mielenkiintoisen ristiriidan.

Päästyäni Tiinan työtilaan Varikko Gallerialle ihastuin heti Lanka-teokseen. Alkuperäinen suunnitelma oli sijoittaa se ruokailutilaan. Tila kaipasi kovasti lämpöä. Lopulta sovitellessamme erilaisia teoksia paikoilleen päätimme kuitenkin sijoittaa sen olohuoneeseen. Lanka on hyvin näyttävä teos – kokoa on 121 x 123 senttimetriä ja suuressa olohuoneessa se toimii katseenkiinnittäjänä. Lattian Trinity-tammiparketti sopi hyvin tammisen puuveistoksen kaveriksi.

asuntomessut_2016_seinajoki_lkv_vaisto_tiina_laasonen_taidelainaamo

tiina_laasonen_lanka_taidelainaamo_seinajoki
Lanka, 2011, tammi, lyijykynä, 121 * 123 cm

tiina laasonen lanka olohuone asuntomessut 2016 seinäjoki

taide_yksityiskohta2B

Ruokailutilaan sen sijaan valitsimme Lahja-teoksen, jossa on enemmän kolmiulotteisuutta. Se sopii hyvin tilaan, jossa teosta katsotaan eri suunnista ja eri etäisyyksiltä. Tila jätettiin muuten hyvin kylmän valkoiseksi ja valoisaksi. Lämpöä ja pehmeyttä tuo puuveistos ja Luoman Puutarhan tekemät vaihtuvat kukkakimput. Tässä talossa ruokailutila olikin ihanasti erillään keittiön hälinästä ja sotkuista.

tiina_laasonen_lahja_puuveistos_seinajoki_taidelainaamo
Lahja, 2014, saarni, 50*65*33cm

 

puuveistos lahja tiina laasonen seinäjoki asuntomessut 2016

taide seinäjoki tiina laasonen kuvanveistäjä puuveistos tammi lahja ruokailutila sisustus asuntomessut 2016

Ilahduin kyllä siitä, että saimme tuotua messukävijöille hieman erilaista taidetta nähtäväksi. Toivoisin niin näkeväni kotien sisustamisessa rohkeampia vetoja taiteen suhteen.

Asuntomessuilla ehtii vielä tänä viikonloppuna käymään. LKV vaisto -talon löydätte numerolla 35. Suurin osa kalusteistakin on nyt kaupan – 30 % OVH:sta. Kalusteista voi tiedustella Vepsäläiseltä Antti Laakkoselta numerosta 0207801656.

Tuotetiedot kuvista:
nahkainen nojatuoli, Imola, BoConcept
kulmasohva, Mezzo, BoConcept
betoniruukut ja maljakko, BoConcept
huonekasvit ja kukkakimppu, Luoman Puutarha
tammiparketti, Trinity
olohuoneen torkkupeitot ja ruokailutilan verhot, Lennol
puuveistokset, Tiina Laasonen, Seinäjoen taidelainaamo

Lue myös

Edellinen ja seuraava